Zëri i Rusisë U nda nga jeta ekonomisti dhe politikani rus Egor Gajdar, i cili në kohën e vet pat zënë postin e Kryeministrit të Federatës Ruse. Ai konsiderohej si njëri nga ideologët e reformave të tregut në Rusi. Shkak i vdekjes së tij u bë shkëputja e trombit.