Zëri i Rusisë Në Patriarkatin e Moskës i janë mirënjohës Papës së Romës Benediktit të XVI për faktin, se ai i kupton problemet ekzistuese midis dy Kishave dhe nuk nxitohet në çështjen që ka të bëjë me vizitimin e Rusisë, deklaroi kreu i Departamentit të lidhjeve kishtare me jashtë  të Patriarkatit të Moskës, Kryepeshkopi Vollokallamskut Illarion në intervistën e vet dhënë  revistës gjermane ”Spiegel”. Sipas mendimit të tij, takimi midis Papës së Romës dhe Patriarkut të Moskës do të bëhet i mundur pas përmirësimit të situatës në Ukrainën Perëndimore.