Zëri i Rusisë Kroacia del kundër vendosjes së sistemit të Mbrojtjes Antiraketë në Europë, deklaroi Lideri i vendit Stepan Mesiç duke mbajtur leksione në MPJ të Rusisë. Ai theksoi se “Kroacia mbështet iniciativën e Presidentit të Rusisë në fushën e sigurimit mbarë europian” dhe është i interesuar në thellimin e marrëdhënieve me Rusinë. Duke prekur temën e rishikimit të përfundimeve të Lutës së dytë Botërore, Mesiç deklaroi, se “Kroacia del kundër falsifikimit të historisë”.