Zëri i Rusisë Laureatët e Çmimit të parë të konkursit të XXIII ndërkombëtar që mban emrin e Glinkës u bënë mezzo-soprano ruse Larisa Andrejevna dhe soprano Munguceceg Sodnomceren nga Mongolia - e diplomuara e Akademisë së muzikës “Panço Vladigerov” në Sofje. Çmimi i parë iu dha tenorëve Medet Çotobaevit nga Kazakistani dhe rusit Nikollai Erohin.