Zëri i Rusisë Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev i shprehu urimet e veta Sergei Bagapshit për rizgjedhjen në postin e presidentit të Abkhazisë, duke e vlerësuar fitoren e tij në këtë zgjedhje si mbështetje të qytetarëve të orentuar për ndërtimit e shtetit të pavarur, njoftoi shërbimi informativ pranë Kremlinit. Lideri rus vuri në dukje se, aktualisht marrëdhëniet ruso-abkhaziane morën një impuls të fuqishëm zhvillimi dhe dolën në një nivel të ri. Urimet e veta presidentit të rizgjedhur ia shprehu në bisedën telefonike me të dhe kryeministri i Rusisë Vladimir Putin.