Rusia u prezantua me sukses të madh në sallonin e shpikjeve në Seul.Të gjitha 32 teknologjitë ruse, të prezantuara atje, u nderuan me çmim. Çmimin Grand Prix e meritoi shpikja e shkencëtarëve nga qyteti Saratov, e cila lejon sondimin e rrahjeve të zemrës dhe frymëmarrjes së njeriut në një distancë prej 4 metrash. Kjo spikje mund të përdoret gjithashtu edhe për të gjetur njerëzit e gjallë që ndodhen deri në 4 metra thellë nën gërmadha.