SHBA-s, Koreja e Jugut dhe Japonia filluan të përpunojnë planin e veprimeve për likudimin e potencialit bërthamor të Republikës Popullore Demokratike të Koresë (RPDK) në këmbim të dhënies nga ana e tyre të ndihmës ekonomike dhe garancive politike Phenianit. Një “Kartë rrugore” e tillë po përgatitet në lidhje perspektivën e rifillimit të negociatave gjashtëpalëshe me pjesëmarrjen e Federatës Ruse dhe Kinës.