Udhëheqja e Ukrainës nuk përmbush detyrimet e veta përpara BE në çështjen e zhvillimit të reformave, deklaroi Kryetari i BE Zhoze Manuel Pintu Teshejra në intervistën e vet dhënë për BBC në vigjilje të samitit Ukraina-BE që do të zhvillohet në Kiev. Teshejra tregoi gjithashtu për mungesën e reformave në ekonomi, si dhe deklaroi, se nuk shikon tek autoritet ukrainase përpjekje për luftën kundër korrupsionit.