Në Moskë u shpall laureati i çmimit letrar “Bukeri Rus”, i cili u dorëzua për romanin më të mirë në gjuhën ruse. Ajo u bë shkrimtarja nga Shën Peterburgu Elena Çizhova dhe libri i saj “Koha e femrave”. Gjithsej për këtë vit ishin 82 romanë që pretendonin për këtë çmim. Lauretë të këtij çmimi në vite të ndryshëm u bënë Bullat Okuxhava, Ljudmilla Ulickaja, Vasili Aksenov.