Jahti rus “Big Van” theu rekord të ri në regatin disa ditor në Atlantik prej 270 miljesh. Anija me vela tani për tani është në vendin e dytë, por qëndron larg prej liderit, jahtit “Bagira” nën flamurin e mbretërisë së Monakos, gjithsej 2 milje. “Big Vanit” i ka mbetur deri në finish 118 milje, “Bagirës” 116 milje. Në këtë regat marrin pjesë 209 anije me vela nga 34 vende të ndryshme. Më 22 nëntor jahtet startuan nga ishujt Kanaire dhe duhet ta përfundojnë regatin në ishullin Santa Lucia në Detin e Karaibeve.