Rusia i vlerëson pozitivisht parimet bazë të strategjisë së shpallur të SHBA-s në lidhje me Afganistanin dhe Pakistanin. Për këtë flitet në deklaratën e dikasterit të politikës së jashtme. Moska, shpreson se ky është dokument, me qëllim që veprimet e Uashingtonit të ndihmojnë Kabulin për tu bërë kryeqytet i shtetit të begat, të lirë nga droga dhe terrorizmi.