Aleanca atlantikoveriore refuzoi propozimin e bërë nga pala ruse të formojë në kuadrin e Këshillit Rusi-NATO grupin i cili do të punojë në Afganistan. Përveç kësaj, siç deklaroi dhe postpërfaqësuesi i Rusisë pranë aleancës Dimitri Rogozin, NATO refuzon të lejojë Rusinë në pjesëmarrjen e formatit të brendshëm për të diskutuar situatën në Afganistan. Më parë Kanadaja bllokoi miratimin e të gjitha dokumenteve në takimin në shkallë ministrash të Këshillit Rusia-NATO.