Rusët në prag të komunikimit direkt me Kryeministrin Vladimir Putin, i cili do të zhvillohet më 3 dhjetor, do ti bëjnë pyetje atij në lidhje me tragjedinë e trenit “Njevskij ekspres” dhe për problematikën shoqëroro-sociale”. Për këtë njofoi Sekretari për shtyp i kryt të qeverisë Dimitri Peskov. Putin do të bisedojë me ata persona, të cilët ai bisedoi vitin e kaluar për të mësuar, se sa efektive ishin masat e marra.