4 kompani ruse hynë në listën e 500 IT (Teknologjive Inovative)-firmave me zhvillim më të shpejtë në Europë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Rejtingu u përpilua nga Kompania e kontrollit financiar Deloitte. Midis përfaqësueve të Rusisë pozita prej lideri zë operatori i ndërlidhjes satelitore IPNet, që u rendit në vendin e 35 në këtë listë. Kompania me zhvillim më të shpejtë u pranua përpunuesja e zgjidhjeve celulare për biznesin Biotekno.