Kompania “Rrugët Hekurudhore Ruse” mori vendimin për tu paguar kompensime të dëmtuarëve dhe familjeve të viktimave-nga 500 mijë rubla familjeve të të vrarëve dhe 100 mijë rubla — të plagosurve. Ministrja ruse e shëndetësisë dhe zhvillimit social Tatiana Golikova tha, se ndihma për të gjithë ata nuk do të kufizohet me kaq.