Më shumë se 30 filma artistikë dhe dokumentarë janë demonstruar në festivalin e kinosë ruse, i cili do të hapet në Onfleurin francez. Në programin kryesor do të shfaqen 8 filma. Midis tyre janë: “Mbreti” i Pavel Lundgin, “Përralla për errësirën” e Nikollai Homerikit dhe “Dajre, daulle” i Aleksei Mizgirjevit. Jurinë, të cilën do ta kryesojë dramaturgu, piktori dhe poeti Serzh Rezvani, do të çmimin kryesor, medalje për skenarin më të mirë, rolin më të mirë për femra dhe meshkuj. Miqtë e festivalit do të kenë mundësinë të shikojnë punët më të mira të Patrik Kazalsit për Sergei Paraxhanovin dhe filmin për Mihaill Kallatozovin.