Shatlli amerikan Atlantis u bashkua me sukses me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN). “Çellnok” do të qëndrojë në orbitë 11 ditë. Ekuipazhit të shatllit do ti duhet të çojë në SKN më shumë se 13 ton ngarkesa, të kryejë tre dalje në kozmos të hapur dhe të kryejë një sërë eksperimentesh. Me Atlantis do të kthehet për në Tokë inxhinierja Nicoll Skot, e cila qëndroi në stacion 80 ditë.