Në krahasim me 9 muajt e vitit të kaluar, për këta 9 muaj numri i lindjeve në Rusi përbën gati 3 %, njoftoi fondi i sigurimeve shoqërore. Ai mori këto të dhëna, duke analizuar programin e çertifikatave të lindjes. Ndihmë mjekësore për këto të dhëna u bënë një milionë e 195 mijë nëna të ardhshme. Sipas të dhënave të këtij fondi, në familjet ruse lindin gati 11 mijë binjakë, 162 trinjakë, dhe katër femra sjellin në jetë katër fëmijë për një herë.