Rusia ka ndërmen të zgjerojë praninë ushtarako-detare në Oqeanin Paqësor, deklaroi Presidenit Dimitri Medevediev në Singapor në takimin me ekuipazhin e kryqëzorit rus “Varjag”. Federata Ruse mund të konsiderohet me plot të drejtë superfuqi ushtarako-detare, vetëm në qoftë se ajo ka flotë, e cila mund të zgjidhë detyrat mësimore dhe luftarake, tha Presidenti. Ai njoftoi, se deri në vitin 2020 do të zhvillohet përmirësimi radikal i të gjitha forcave të armatosura nga 30 deri në 90 %.