Nga aeroporti i kryeqytetit të Çeçenisë u krye fluturimi i parë ndërkombëtar. Një avion Boing çoi pelegrinët çeçenë në Arabinë Saudite. Linja të rregullta fluturimesh për të ardhmen po planifikohen të përcaktohen deri aty nga fundi i nëntorit. Kryetari i shtetit Ramzan Kadirov është i bindur, se hapja e linjës ajrore ndërkombëtare do të ndikojë pozitivisht në ritmet e rimëkëmbjes së ekonomisë dhe sferën sociale të Republikës.