Njësia e anijeve të Flotës së Oqeanit Paqësor të Rusisë u kthye në Vlladivostok pas dezhurnit 140 ditor në Gjirin e Adenit. Gjatë patrullimit në Oqeanin Indian marinsat rusë garantuan mbrojtjen e 101 anijeve të 26 vendeve të ndryshme nga piratët somalezë, si dhe morën pjesë në dy stërvitje të përbashkëta me anijet luftarake të Forcave Ushtarako-Detare të Kinës.