Më shumë se 60 anëtarë rusë të ekuipazhit të anijes, të cilët ndodhen në Oqeanin Indian, u bënë thirrje autoriteteve të Rusisë, MPJ ose ndonjë oreganizate tjetër të zhvillojnë negociata me pronarin e anijes dhe të mësojnë prej tij, se çfarë masash ai do të marrë dhe mund të marrë, që të mbrojë anijen dhe ekuipazhin e saj”, flitet në mesazhin e internet botimit “Morskoj bjuliten”.