Presidenti Dimitri Medvediev si garaci për Kushtetutën premton “se edhe më tej do të bëjë gjithçka për forcimin e instituteve demokratike”, duke kapërcyer çfarëdo lloj përpjekjesh nën parrulla demokratike për destabilizimin shtetit dhe përçarjen e shoqërisë. “Ligji është një për të gjithë, edhe për partitë drejtuese, edhe për ato opozitare”, tha Medvediev. Në Rusi duhet të krijohen kushte shtesë për konkurencën midis partive në zgjedhje, deklaroi Presidenti. Ai gjithashtu ngarkoi me detyrë që përpunohet sistemi për ripajisjen teknike të sistemit zgjedhor rus.