Instituti i policisë ushtarake planifikohet të krijohet në strukturën e Forcave të Armatosura të Rusisë për forcimin e ligjshmërisë dhe rregullit në ushtri në vitin 2010. Siç njoftoi agjencia “Interfaks” në dikasterin ushtarak rus, personeli i policisë do të përbëjë rreth 5 mijë veta. Policia ushtarake aktualisht vepron në më shumë se 40 ushtri të botës, ndër të tjera dhe në SHBA-s, Gjermani, Francë, Britaninë e Madhe, Gjeorgji, Kinë.