Irani dhe Turqia diskutuan mundësinë e pasurimit të uraniumit iranian në territorin e Turqisë, mendon gazeta turke “Mileti”. Botimi përmend, se iniciativa për dorëzimin e uraniumit për pasurim në një vend të tretë, në veçanti në Turqi, Kreu i Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) u shpreh pas kësaj, se si Teherani refuzoi propozimin e gjashtëshes së ndërmjetësve ndërkombëtarë për ta çuar uraniumin në Rusi. SHBA-s dhe një sërë vendesh të tjera të Perëndimit akuzojnë Iranin për përpunimin e armës bërthamore. Teherani të gjitha këto akuza i refuzon , duke deklaruar, se programi i tij bërthamor destinohet për qëllime paqësore.