Shërbimet speciale ruse në bashkëpunim me partnerët e huaj i dhanë fund veprimtarisë së grupit kriminal ndërkombëtar i cili merrej me trafikimin e qenieve njerëzore me shfrytëzimin e kanaleve të migracionit klandestin të tyre në Europën Perëndimore. 14 persona u kapën në flagrancë dhe u identifikuan më shumë se 20 pjesëmarrës të komunitetit. Siç u bë e ditur nga Shërbimi Federal i Sigurimit të Federatës Ruse, grupi merrej me dërgimin e vajzave të ardhura nga rajonet ruse në Europë për qëllime prostitucioni.