Rusia rriti numrin e ndërtimit të anijeve kozmike dy herë, kurse të anijeve transportuese “Progres” me një herë e gjysëm, njoftoi Presidenti i komapanisë “Energia” Llopot. Vitin e ardhshëm NASA amerikane ka ndërmend të përfundojë vënien në shfrytëzim të shatlleve dhe çuarjen e kozmonautëve, astronautëve dhe ngarkesave në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar që krejtësisht binte mbi Rusinë. Sipas fjalëve të Llopot, zgjerimi i prodhimit do të lejonte vënien në zbatim të teknologjive novatore.