Kreu i nënrepartit europian të General Motors Karl-Peter Forster do të largohet nga posti i vet si kundëpërgjigje ndaj vendimit të gjigandit amerikan të automobilave për të mos shitur koncerinin Magnës austriako-kanadeze të automobilave dhe Sberbankës ruse. Pritet që vendin e Forsterit ta zërë amerikani Nick Rajli, i cili punon në nënrepartin aziatik të GM. Vendimi për emërimin e Rajlit në postin e Kreut të nënrepartit GM shakaktoi një rezonancë të gjerë në Mjetet gjermane të Informimit Masiv. “Ky emërim është prvokacion për prodhuesin gjermanë të automobilave, pasi Opeli në rast të tillë degradohet deri në nivelin e markës rajonale europiane”, shkruan revista “Spigel”.