Pralizimi i lëvizjes hekurudhore në Belgjikë, si dhe lëvizja e trenave eksperesë, të cilët lidhin Brukselin me vendet europiane. Kjo u shkaktua për shkak të grevës 24 orëshe të punonjësve të hekurudhave të Belgjikës. Ata protestojnë kundër planeve të riformimit të një sërë kompanive të këtij profili, të cilat parashikojnë shkurtimin e vendeve të punës dhe heqjen nga puna të punëtorëve.