Triumfi i artit rus përfundoi të hënën ankandin në New-York. Në shtëpinë e njohur të ankandit “Sothebys” u hodhën më shumë se 162 lloto për pikturë, grafikë, fotografi dhe për punët e metaleve të çmuar. Çdo punë gjeti blerësin e vet. Shuma e përgjithshme e shitjeve i tejkaloi të 13 milionë dollarët.