Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin informoi me telefon Kryeministrin e vendit kryesues në BE Suedinë për problemet e Ukrainës në lidhje me pagesat e gazit rus dhe transitin e tij për konsumatorët europianë. Kreu i udhëheqjes së Suedisë Frederik Rejntfeldt premtoi se do ta paraqesë shqetësimin e Rusisë për rishikim në Komisionin Europian.