Buxheti rus i vitit të ardhshëm do të ketë karakter të spikatur social, dhe një nga nenet e buxhetit është i lidhur me reformën e gjerë të pensioneve. Këtë e konfirmoi Kryeministri Vladimir Putin në takimin me Partinë udhëheqëse “Rusia Unike”. Sipas fjalëve të tij, për sigurimin me pension planifikohet të jepet shuma, për shembull 200 % të Vëllimit të Përgjithshëm të Produktit të Brendshëm të vendit, që lejon të rriten pensionet deri në 46 %.