Të gjithë anëtarët e ekuipazhit “Artic Sea” akuzohen si fajtorë sipas çështjes penale të rrëmbimit të anijes, njoftoi përfaqësuesi i Komitetit Hetimor Vladimir Markin. Tani anija qëndron në portin e Maltës. Në vigjilje anija iu dorëzua këtij shteti, pasi lundron nën flamurin e Maltës. Kapiteni dhe tre anëtarët e komandës së afërmi do të kthehen për në Arhangelsk.