Bullgaria kërkon investitorë të rinj për hidocentralin në Belen pasi holldingu gjerman RWE doli nga projekti, deklaroi ministri i vendit i ekonomisë dhe energjetikës Traiço Trajkov. Në tenderin ndërkombëtar ka mundësi të marrin pjesë kompanitë franceze, italiane dhe ruse, vuri në dukje Trajkov. Holldingu RWE, i cili zotëronte 49 % të projektit, shpjegoi vendimin e vet të largimit me atë, se deri më sot nuk është krijuar koncepti i plotë i financimit. Këtë stacion duhet ta ndërtojë “Atomstrojeksport”-i rus. Qeveria bullgare tani për tani nuk ka vendosur, se në çmënyrë do të vazhdohet projekti.