Për shtetasit e Rusisë në vitin 2010 mund të garantohen 25 lloje të ndryshme shërbimesh shtetërore në rrjetin Internet, kurse deri në vitin 2012 deri në 60. Për këtë deklaroi Ndihmësi-presidenti i Federatës Ruse Arkadi Dvorkoviç. Disa funksione të organeve të ruajtjes së rendit do të jenë virtualë, shërbimi i emigracionit, Fondi i pensioneve dhe fondi i sigurimit mjekësor të detyrueshëm. Në shërbim Interneti do të kalojnë vetëm shërbimet shtetërore, të cilat u marrin maksimumin e kohës njerëzve. Dvorkoviç shpreson, se formati i ri i formimit të dokumenteve, sipas kontrollit të rreptë do të sjellë në atë, se “burokracia e korruptuar” do të largoget nga shërbimi shtetëror.