Kryeqyteti i Afganistanit iu nënshtrua goditjes së re raketore. Një nga tre predhat e lëshuara shkatërroi në ndërtesën e hotelit “Kabull Serena” jo shumë larg nga presidenca. Rreth 100 shtetas të huaj u evakuan në bunkierët nëntokësorë. Forcat afgane të sigurimit e kishin liruar hotelin e rrëmbyer nga talebanët për personelin e OKB-së në qendër të qytetit. Vdiqën 6 bashkëpunëtorë të kësaj Organizate, dhe 9 të tjerë janë plagosur. Presidenti i Afganistanit Hamid Karzaj i dha urdhër policisë dhe ushtrisë që të përforcohet ruajtja e ndërtesave dhe bashkëpunëtorëve të organizatave ndërkombëtare në Kabull.