Rusia, India dhe Kina propozojnë që të përpunohet strategjia e përbashkët e stabilizimit të situatës në Afganistan dhe shpresonjë të marin një përgjigje pozitive nga ana e SHBA-s, njoftoi Kreu rus i MPJ Sergei Lavrov. Sipas fjalëve të tij, tani për tani nuk janë gati akoma as ushtria, as policia, as struktura të tjera të sigurimit në Afganistan që të zgjidhin në mënyrë të pavarur problemet në këtë vend. Të mërkurën të paktën 6 veta vdiqën dhe 5 të tjerë u plagosën si rezultat i marrjes peng të hotelit të OKB-së nga terroristët në Kabull. Midis të vdekurve ka dhe bashkëpunëtorë të organizatës.