“Gazprom”  përpunon bazën tekniko-ekonomike të pjesës detare të projektit “Rryma Jugore”, si dhe të gazsjellësve në Bullgari, Serbi, Hungari dhe Greqi, njoftoi shërbimi i shtypit të kompanisë. Po vazhdojnë negociatat për pjesëmarrjen në këtë projekt të Austrisë dhe Sllovenisë. Më parë u njoftua, se Turqia lejoi zhvillimin e punëve kërkimore gjeologjike në zonën e vet ekonomike në Detin e Zi.