Në Rusi që nga viti i ardhshëm maturantët mund të regjistrohen në jo më shumë se 5 universitete njëkohësisht. Gjatë kësaj, në çdo universitet mund të jepen dokumentet vetëm në tre djertime për konkurim. Rregulla të tilla konfirmoi Ministria e Arsimit dhe Shkencës. Këtë vit maturantët kishin të drejtë të konkuronin në një numur të pa kufizuar universitetesh. Për shkak të kësaj për një bursë shteti pretendonin njëkohësisht 80-100 veta. Në lidhje me këtë Presidenti Dimitri Medvediev propozoi që të shkurtohet numri i universiteteve ku mund të regjistrohen për konkurim maturantët.