Dëgjimi i çështjes për ish Presidentin e Republikës së Serbisë Radovan Karaxhiç e shtynë për të martën për shkak të mosparaqitjes së të dënuarit. Ish liderin e serbëve boshnjakë e akuzojnë për gjenocid dhe krime kundër njerëzimit, të kryera gjatë luftës së viteve 1992-1995. Ai rrezikon të dënohet me burgim të përjetshëm. Karaxhiç nuk e pranon fajin e tij.