Publikimi i doktrinës së re ushtarake të Rusisë nuk është e mbarsur me rrezik për askënd. Për këtë deklaroi Kreu i MPJ i Rusisë Sergei Lavrov në konferencën për shtyp sipas përfundimeve të negociatave me homologun e vet ukrainas Peter Poroshenko. “Nuk ka kurrfarë ligjesh të reja, të cilat të përbënin ndofarë rreziku për ndokënd. Përveç, sigurisht atyre, të cilët mund të kenë plane sulmi mbi Rusisë. Shpresoj, që plane të tilla të mos ketë askush, dhe nuk do të ketë”, theksoi Ministri. Lavrov vuri në dukje, se doktrina e re dhe amendamentet për ligjin e mbrojtjes përkojnë me të drejtën ndërkombëtare.