Ulja e nivelit të popullaritetit e Presidentit të SHBA-s Barak Obama u bë më i theksueshmi për këtë gjysëm shekulli midis gjithë krerëve të Shtëpisë së Bardhë, të cilët kanë qenë në këtë post për një kohë analogjike, njoftoi gazeta britanike “The Daily Telegraph”. Agjencia “Gellup”, e cila zhvilloi një anketim, njoftoi, se niveli i besimit të popullsisë së SHBA-s tek Presidenti nga 78 % ra deri në 53 %. Shkaqet kryesore të kësaj u bënë reforma që u zhvillua në vend nga ai, si dhe rritja e papunësisë, që arrin në 10 %.