Zëri i Rusisë Rusët përdorin 20 % nga vëllimi i përgjithshëm botëror i prodhimit të heroinës. Një përfundim i tillë përmbahet në raportin e publikuar në vigjilje nga udhëheqja e OKB-së për drogën dhe kriminalitetin. Për 10 vjetët e fundit numri i përdoruesve të drogës në Federatën Ruse është rritur 10 herë, dhe aktualisht ata përdorin nga 75 deri 80 ton heroinë në vit që trafikohet nga Afganistani, çdo vit në Rusi si rezultat i përdorimit të lëndëve narkotike vdesin deri 30 mijë veta.