Zëri i Rusisë Presidenti i Ukrainës Viktor Jushenko sanksionoi me ligj Ditën e Çlirimit të vendit nga okupatorët fashistë. 28 tetori që këtej e tutje është shpallur si “Dita e nderimit të veprës heroike dhe sakrificës së popullit ukrainas në Luftën e Dytë Botërore”.