Zëri i Rusisë Rënia e Vëllimit të Përgjithshëm të Produktit të Brendshëm (VPPB) në Rusi sipas përfundimeve të vitit nuk do të jetë dhe aq dramatike siç pritej në fillim të vitit. Për këtë deklaroi Kryeministri Vladimir Putin. Sipas parashikimit zyrtar shkurtimi i VPPB në vitin 2009 do të përbëjë 8.5 %. Pavarësisht nga kriza investimet gjermane në ekonominë e Rusisë po vijnë duke u rritur. Vetëm për 3 muaj-nga janari deri në prill-ato u rritën 36 %.