Zëri i Rusisë Negociatat midis Iranit dhe Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike, Rusisë dhe Francës mbi mundësitë e furnizimit të Iranit me lëndë djegëse bërthamore po avancojnë, por shumë më ngadalë nga ç’pritej, njoftoi Drejtori i Përgjithshëm i ANEA-s Mohammed El Baradei. Në vigjilje bisedimet u stopuan në ved për shkak të mosdëshirës së Teheranit për të parë në tryezën e bisedimeve Francën, por më vonë ato rifilluan megjithatë me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Parisit.