Zëri i Rusisë Këshilli i Federatës-Dhoma e Lartë e parlamentit rus-miratoi amendamentet në Kodin Penal dhe Kodin Penalo-Procesual të Rusisë që rreptësojnë dënimin për krerët e grupimeve të organizuara kriminale. Deri në 20 vjet do të rriten afatet e burgimit për krimet e kryera nga grupimet e bandat kriminale.