Zëri i Rusisë Rusia garanton furnizimin pa kurrëfarë ndalesash të gazit natyror në të gjitha drejtimet. Për këtë deklaroi Ministri i punëve të jashtme të Rusisë Sergei Lavrov në konferencën për shtyp mbajtur sipas përfundimeve të mbledhjes së zhvilluar në Bruksel të Këshillit të Përhershëm të partneritetit dhe bashkëpunimit Federatë Ruse-BE.