Zëri i Rusisë Në Ukrainë filloi punën komisioni për zgjedhjet e presidenciale. Votimi do të bëhet më 17 janar. Propozimi i kandidatëve do të fillojë të martën. Sipas anketimeve të sociologëve, lidojnë dy kandidatë: Kreu i Partisë rajonale Viktor Janukoviç dhe Kryeministrja aktuale Julia Timoshenko. Janukoviç tani për tani zotëron mbështetjen e shumicës së zgjedhësve me rreth 29 %, që përbën gati 10 % më lartë se sa Julia Timoshenko.