Zëri i Rusisë Rosselhoznadzor do të vendosë, duke filluar që nga 20 tetori i vitit në vazhdim, kufizime të përkohshme në importimin nga Rusia të produkteve të mishit nga Argjentina, Brazile, Lituania dhe Gjermania. Një vendim i tillë u morr nga Rosselhoznadzor-i në lidhje me “evidentimin gjatë studimeve monitoruese të prezencës së lëndëve të dëmshme dhe të ndaluara në produktet blegtorale”.